Mik azok az illóolajok?

Az illóolajok nem mások, mint természetes aromás vegyületek, amelyek megtalálhatók különféle növényi magvakban és kérgekben, növények szárában és gyökerében, virágában és egyéb  részeikben. Ezen aromás vegyületek illata érezhető egészen kellemesen vagy igen intenzíven. Amikor egy szál szép rózsa, egy levendulamező vagy frissen levágott menta illatát élvezi, Ön az illóolajok aromaterápiás sajátosságait éli át.

Illóolajok segítségével javíthatunk kedélyállapotunkon, megnyugtathatjuk érzékszerveinket és intenzív érzelmeket hívhatunk a felszínre. Ugyanakkor az illóolajoknak illatukon túl is számtalan felhasználási formája van.

Egészségtámogató hatásuknak köszönhetően az illóolajok időtlen idők óta számtalan kultúrában használatosak. Teljeskörű bevethetőségük és az alternatív gyógymódok tudományos alapokon nyugvó, egyre növekvő megbecsülése az illóolajok egészségre pozitív hatásinak újrafelfedezéséhez vezetett. Sok illóolaj erősen tisztító és természetesen antibakteriális hatású.

Egyedülálló kémiai struktúrájuknak köszönhetően helyileg, a bőrbe masszírozva is alkalmazhatóak, ezzel azonnali szisztémás reakciókat kiváltva. Néhány illóolaj akár táplálékkiegészítőként is bevethető, ezzel segítve vitalitásunkat és jó közérzetünket.

Igazolt gyógyászati minőség

A garantáltan tiszta, gyógyászati minőségű (CPTG)  dōTERRA illóolajok kizárólag növényekből gondosan kivont természetes aromás vegyületekből állnak. Nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott anyagot, amelyek hatásukat csökkentenék, valamint növényvédő szerektől és más kémiai maradványoktól mentesek.

A kinyerés folyamata

A gyógyászati minőségű illóolajokat nagyrészt gőzdesztillációs eljárással, a lehető legalacsonyabb hőmérsékleten, nyomás segítségével kerülnek a növényi anyagból kinyerésre. A folyamat közben az illóolajok a gőzbe kerülnek, majd a gőzkeverék lehűlését követően az olaj kiválik a vízből. Így nyerhető ki a tiszta illóolaj.

A lehető legjobb minőség és a megfelelő kémiai összetétel érdekében a hőmérsékletet és a nyomást szigorú ellenőrzés alatt kell tartani. Amennyiben a hőmérséklet és a nyomás túlságosan alacsony, az értékes olaj nem szabadul fel. Ellenkező esetben pedig megsérül az olaj érzékeny kémiai felépítése és megváltozik annak hatása.

Egészsége szempontjából fontos

Minél jobban megismerjük az illóolajok egyéni és teljeskörű egészségügyi ellátásban használható erejét, annál világosabbá válik, hogy mekkora szükség van azok gyógyászati szinten történő alkalmazására. Nem számít, hogy a tiszta, gyógyászati célú illóolajok mennyire drágák lehetnek, hiszen egyszerűen pótolhatatlanok. Ugyan kémiai úton lehetséges egyes alkotóelemeket létrehozni, azonban mindeddig semmilyen komplex illóolajat nem sikerült laboratóriumi körülmények között előállítani.

Ha Ön most kezdi utazását az illóolajok világában, használja a legtisztább minőségű, gyógyászati szintű olajokat. Egyéb olajok, amelyek nem rendelkeznek a legtisztább, gyógyászati minőséggel, nem vezetik Önt a kívánt eredményre, sőt, néhány esetben kimondottan ártalmasan hathatnak!

Ezért tartozik a doTERRA cégfilozófiájához a garantáltan tiszta, gyógyászati minőségű illóolajok előállítása. Olvasson erről többet.

CPTG Certified Pure Therapeutic Grade részletesen
illóolajok
doterra-poweroele.de Lavendel 2